FORNO Damm Buitenhaard
- Voorraad: Op voorraad, snel bezorgd
- Merk: Forno
- Model: BFC10
Beschikbare opties:
Omschrijving
FORNO® Damm is hét product om een gezonde maaltijd te bereiden. De bakplaat wordt uitgevoerd in 10mm dik Carbon staal die je gebruikt als een soort teppanyaki of plancha. De braadplaat heeft verschillende kooktemperaturen. Het midden van de plaat is warmer dan de buitenkant en zo koken nog niet om te serveren. De FORNO® Damm is prachtig gevormd en is een bijzondere beleving om samen met je gasten een sfeervolle manier om het koken te beleven. Of je nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse biefstuk grilt of een visgerecht gaat bereiden, met de FORNO® Damm ontdek je een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken. Door het meegeleverd BBQ-rooster kun je grillen en bakken tegelijkertijd.
Deze haard is inclusief rookkanaal van 1 meter en regenkap.
Damm buitenhaard
- Zeer sterk en slijtvast
- 3mm dik cortenstaal
- 10mm dikke carbon bakplaat
- Afwateringsgaten in schalen
- RVS montagematerialen
- Strakke en tijdloze vormgeving
- Weervast en duurzaam materiaal
- Warme en natuurlijke uitstraling
- 5 jaar garantie
Stokadvies:
- Start met aanmaakblokjes met kleine stukjes droog hout erop
- Gebruik kleine stukken droog hout om de kachel + rookkanaal langzaam op te laten opwarmen. alleen het brandt, het vuur langzaam vergroten (max 1,5 kg droog hout tegelijk in de haard).
Onderhoud:
Na gebruik de as verwijderen en eens per jaar het rookkanaal reinigen
Eerste gebruik bakplaat:
1. Bij het gebruik is het heel belangrijk dat je begint met een klein vuur en na 25 minuten het vuur verder op gaat stoken. De zware bakplaat zal aan de onderste worden dan aan de bovenzijde. Door dit temperatuurverschil zal de plaat hol trekken. Na het eerste gebruik heeft de bakplaat zich ‘gezet’ en is deze procedure niet meer nodig (geldt niet voor model DAMM).
2. De FORNO® bakplaat zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ gaan en beschermen de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is.
3. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Temperatuur:
Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat aan de binnenrand een temperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kan men beginnen met de bakplaat in te oliën, Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager zodat men kan wisselen met braden en warmhouden. Bij het verwarmen van de bakplaat zal deze iets hol trekken. Dus overtollige olie en vetten zullen automatisch in het vuur terecht komen. Als de bakplaat afkoelt zal deze volledig rechttrekken (geldt niet voor model DAMM).
Om model DAMM mooi te stoken kunt u de aslade een aantal centimeter open schuiven om de luchtstroming te verbeteren.
Belangrijk:
- Producten worden ongeroest aangeleverd
- Producten dienen na levering direct uitgepakt te worden zodat het niet tussen de verpakking en het product niet opgesloten is. Dit kan onregelmatige roest en oorzaken veroorzaken.